Growing Aiden (7)

Sekarang Aiden uda umur 5 taon lebih. Tahun depan udah masuk SD. Cepat amat. Smakin gede, smakin bawel and pinter bikin alasan.

Dia sukanya sekarang bilang, “but u never see me..” or “but I never see…”,

for example…

Scene: Aiden ga mau pegi skul.

Gue: Aiden, come go skul….
Aiden: but I dun wannnnnnnnt…
Gue: Must go, mommy already paid for your school, so you must go.
Aiden: When??? I never see you pay!
Gue: You dont need to see…
Aiden: But I never seeeeeee….
Gue: You never see because mommy used the computer to pay… bla bla bla… (must explain to him…)
Aiden: Oh okay… i get it….

Trus dia kan pindah sekolah yang baru, so this time gue pegi ama dia. When it was time to pay the school fee, gue tunjukin duit segepok ke dia. “See, Aiden, now you see mommy pay for your school fee. So you must go school ok.” haha so ga ada alasan for him not to go skul.

Aiden juga suka pake kalimat ‘but u never see’, buat menghindar dari di disiplin.

For example:

Scene: Gue lagi mandiin Lyon di kamar mandi. I heard Aiden jumped on the bed pake baju sekolahnya dari luar… alias kotor…

Gue: Aiden, don’t jump on the bed!
Aiden: No.. i didn’t jump!
Gue: Yes you did!
Aiden: but you never seeeeee….
Gue: I dun need to see… Jesus will tell me (haha.. jurus gue.. wkkwkwk. Gue sering emphasize to him, even kalo gue ga liat, God always see and He will tell me haha)

———–

Scene: Gue lagi di kamar mandi, and I heard Aiden turned off the fan di kamar kita.

Gue: Aiden, dont turn off the fan!
Aiden: No, I didn’t!
Gue: Aiden, you turned off the fan.
Aiden: But you never see me.
Gue: I dun need to see. I know. If you turned off the fan, and you said you didnt. That means you are lying. I dont like that. Jesus also doesnt like it when you lie.
Aiden: But.. in my school, my teacher told me Jesus loves me even when I’m bad!
Gue: *keselek* (mau ketawa harus ditahan) yeahhh of coz Jesus always loves you, but He is sad when you lie…

Alamak, anak gue ini yah!

Aiden ini juga memorynya kuat. Dia bisa inget places yg baru sekali dia pergi. Dia bisa lebih ngerti jalan dari gue or G haha. Dia bisa ingat pernah pergi ke satu tempat even it was a year ago. Tapi dia suka lupa kalo dia hari ini udah minum yakult. His most favourite drink.

Aiden: “Mommy, can I have yakult?”
Gue: “No, you just had one this morning…”
Aiden: “Oh I forgot….”
Gue: “No yakult anymore ok..”
Aiden: “Mommy,… can I have yakult?”
Gue:“I told you, u had one already…”
Aiden: “But I forgot!!!!”

Jadi dia seharian ngotot pingin yakult karena dia lupa kalo dia udah minum yakult in the morning. *ga make sense*

——————-

Kita juga udah pindah rumah baru. And this time, Aiden and Lyon punya kamar sendiri. Gue ama G gantian tidur jagain Lyon dikamar itu. Tapi si Aiden sukanya tidur ama gue,…

Scene: Gue suruh Aiden bobo dikamar dia.

Gue:
Aiden, go sleep in your room.
Aiden: But, i dun want. I want to sleep here with Mommy.
Gue: You have your own room with Lyon now, and we bought you a car bed for you. If you dont want to sleep there, I will give it away.
Aiden: I dun want!
Gue: Then sleep there with Lyon and Daddy tonight.
Aiden: But later, you alone here, Mommy! Nobody sleep with you…
Gue: It’s ok..
Aiden: But later you cry….
Gue: (mo ketawa), no.. i’m big girl. I’m not scared of sleeping by myself….

—————
Scene: Bobo time, and he always wants me to hug him to sleep.

Aiden: Mommy, can you hug me?
Gue: Ok,… why you always want my hug?
Aiden: Because I love Mommy…
Gue: Daddy can also hug you..
Aiden: But I dont love Daddy…
Gue: Why?
Aiden: Becoz Daddy hug me really really hardddddd! I dont love Daddy!
Gue: But Daddy loves you. Daddy always bring you everywhere he goes…
Aiden: I love Daddy when he brings me go outside, but I dun love him hug me. I love Daddy only because he bring me outside. Not hug, ok.

————–
Scene: Aiden diem2 mao maenin game di hp gue.

Gue: Aiden, no playing game in my phone.
Aiden: No mommy, I’m not playing. (masih pegang hpnya)
Gue: Then put down the phone please.
Aiden: Wait wait mommy, I want to show you something!
Gue: Ok what?
Aiden: *dia buka app game dia*
Gue: Aiden, no playing…
Aiden: No.. i’m not playinggg. I want to show you something…
Gue: *gue liatin dia mo ngapain*
Aiden: *buka app game dia and di screen pertama, dia mo mencet something to start.*
Gue: Aiden, I said no game..
Aiden: No mommy.. i show you something.. *then he proceed to show me the game screen*… see mommy, which want you want to press,.. this one or this one or this one?….
Gue: *gue ga tahan ketawa, jadi intinya dia pake alasan buat dia bisa maen…* eiii, so you pretending yaaaa???
Aiden: *dia liat gue ketawa, dia nahan ketawa dia* … mommy, you choose, which one you want to press… *sambil terus nyodorin game screennya*
Gue: *amazed of his ‘creativity’* ok, i give you play for 15 mins… not too long ok
Aiden: .. ok! *ga jadi nyodorin hp ke gue, tapi langsung kabur bawa hpnya*

Pinter yah anakku.

————–

Scene: Aiden bikin homework, nulis huruf Z.
Gue: Aiden, do your homework…
Aiden: But i dun want, i want to play…
Gue: After you do your homework, you can play.
Aiden: *nulis akhirnya… nulis Z banyak*… Mommy, Z Z Z Z Z Z make me snores… my hand tired…. *then dia pura2 tidur pake ngorok*

————
Btw Lyon sekarang uda setaon umurnya. While si Aiden anaknya sensitip, si Lyon ini agak cuek keliatannya and gahar. Ga takut gitu. Kalo Aiden takut pegang vacuum cleaner, si Lyon malah ngejar. And berani tarik buntut anjing dan kucing.

So gue doain Aiden punya spirit of courage and boldness, and Lyon supaya punya spirit of wisdom.😀

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 Responses to “Growing Aiden (7)”


  1. 1 Dina Margaretha February 12, 2016 at 5:04 pm

    Wkwkwwkk..haduh..ku ga berhenti ketawa ci..dr scene satu ke scene yg lainnya bikin ngakak..ga ngebayang klo mommy² skr kudu kreatif ngadepin generasi Aiden😀 Lumayan buat nambah kosa kata dan inspiriasi ci wkwk

  2. 2 Anonymous February 19, 2016 at 3:31 pm

    sekiranya gw pen punya anak, minjem DNA nya Aiden buat di klon deh cii. wkwkwkwkwk😀

  3. 3 Ms. Tika February 19, 2016 at 3:33 pm

    LOL…!! boleh di klon ga itu sel nya Aiden? hahahaa

  4. 4 KalkulatorGrosir.com July 18, 2016 at 3:34 pm

    hahaha anak sekarang banyak gaya


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Quote of the week

We are not human beings having spiritual experience. We are spiritual beings having human experience.

Archives

Receive Blog Updates!

Add to Technorati Favorites
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

%d bloggers like this: