Growing Aiden(6)

Aiden ini anaknya agak sensitip. gentle heart sih mestinya. Cuma kadang2 sensitipnya agak over wwkkwkkw, but that will be his strength when his sensitivity is developed in the right way and subjected to the Word of God.🙂

Contoh nih…

Scene: Udah saatnya bobo, lampu udah dimatiin, udah diranjang, eh Aiden maen aja terus, umek2 ga bisa diem diranjang sampe lama bgt. Trus gue marahin. Dia nangis lumayan kenceng. Then biasanya kalo abis gue marahin/disiplin, gue ajak dia doa. Dia ikutin gue doa…

Gue: What do u do when u are sad/angry?
Aiden: Pray…
Gue: Ok lets pray…. Lord Jesus…
Aiden: Lord Jesus…
Gue: Forgive me…
Aiden: Forgive me..
Gue: For not obeying mommy
Aiden: For not obeying mommy…
Gue: Help me..
Aiden: Help me…
Gue: To obey..
Aiden: To obey…
Gue: And calm down…
Aiden: And calm up…
Gue: No, calm down…
Aiden: calm uppppp….
Gue: No such thing as calm up, Aiden.. it’s calm down…
Aiden: Nooooo, calm up! *sambil tangannya nunjuk keatas*
Gue: It’s calm down…
Aiden:  Calm upppppp!! *then mewek nangis*

HAUEhaUEHauEH ok thennnn calm uppppp…

———–

Kalo abis di discipline, Aiden biasanya nangis kan, then biasanya dia akan meluk gue or G (whoever yg abis marahin dia), then say “sorry, mommy/daddy”… then biasanya kita bilang, “I forgive you”, but biasanya Aiden yg abis bilang sorry langsung nyambung sendiri, “I forgive you” sambil meluk kita.

———-

Kadang2 juga, kalo gue lagi marah ama dia for example disuruh pake baju malah lari2. Dia udah liat tampang gue tampang bete gitu, dia sengaja meluk gue and said, “I love you mommy” sambil gave a quick kiss on my lips. Supaya gue ga spank dia kwkwkwk. Dasar. Pinter ambil ati ini anak.

————

Sampe sekarang Aiden masih bobo on the same bed ama kita. And I love it! Suka aja cuddle2 ama dia. Tiap malem sebelon bobo, kita pasti saling bilang,
Gue: Good night, Aiden
Aiden: Good night, Mommy…
Gue: I love you…
Aiden: I love you too…
Trus kiss…

Tapi kadang2 bisa begini:
Gue: Good night, Aiden
Aiden: Good night, Mommy…
Gue: I love you…
Aiden: No mommy, say I miss you…
Gue: ok, I miss you…
Aiden: I miss you too….

wkkwkwkw

Trus dia suka minta dipeluk. Peluknya juga harus posisi specific. Gue harus peluk dia dari belakang and tangan gue harus ngelingkarin perut dia. Dia bilang, “because it’s nice”. Then malem2 kalo dia kebangun, dia bisa tiba2 bangunin gue and say, “mommy, can you hug me please..”

———-

Talking about his sensitivity, kalo kita ketawain dia coz dia berbuat lucu or say something funny, dia bisa marah, “are you laughing at me????!?!?!” or tiba2 ngambek, mewek nangis.

———

One day dirumah, si Vivian (our housemate) mau pegi keluar and she said bye to me. Aiden tiba2 mewek and said, “Tante Vivian never say bye to Aiden…”… trus nangis deh. Anakku ini emang one of a kind.

———-

Then dia juga udah mulai mirip bokapnya. Yaitu worship leader kwwwkkw. Tiap malem biasanya, kita doa mo bobo and praise n worship bentar. Biasanya Aiden yg mau lead worship.

Aiden: Mommy, you play piano. Daddy, you play drum. Aiden sing!

Aiden: Wait, wait…. Aiden sings first!!!

Aiden: OK now, everyone sing together!!

Kalo gue isengin dia, gue nyanyi duluan, mulut gue dibungkam ama tangan dia kwkwkwk.

————-

Kalo Aiden lagi batuk, gue ajarin dia untuk nolak snack yg orang kasih ke dia. Biasanya dia bisa bilang sama orang itu, “no thank you, Aiden cough” Tapi sekarang dia udah lebih pinter….

Scene: Aiden lagi batuk2 mayan parah, and ada orang yg kasih dia biscuit ga sehat. Dia insist mau makan. Gue kagak kasih…

Gue: No Aiden, remember, Aiden cough?? Later, you can’t sleep at night…
Aiden: Never mind, mommy…
Gue: what never mind.. later you cry at night coz pain, can’t sleep…
Aiden: It’s ok mommy, Jesus saves me and heals me…. I can eat the biscuit…
Gue: *dueggg mau ketawa tapi ga boleh ketawa* .. yeah that’s true, but still you can’t eat the biscuit!

Pinter amat ini anak, sapa yg ngajarin jawab begitu kwkwkwkwk

Satu lagi contoh…

Scene: Biasanya kalo Aiden misbehaves, kita disciplinenya pake spanking. Pake Mr. Spanky gitu. Wooden spoon yang digambarin muka sedih. So one night, Aiden misbehaved, and Daddynya bilang,

Daddy: Do you want to obey or you want Mr. Spanky?
Aiden: No Mr. Spanky…
Daddy: Daddy disciplines and spanks you because Daddy loves you.
Aiden: Jesus loves us, Jesus never spank us…

kwkwkwkwk ok deh… well at least benih2 Word of Godnya masuk lah kwkwkwkwk

 

 

 

 

 

8 Responses to “Growing Aiden(6)”


  1. 1 heartfeltprayer November 20, 2014 at 4:43 pm

    serius lucu bangeetttttt. I miss him!!

  2. 3 Dina Margaretha November 20, 2014 at 4:50 pm

    Wkwkwkwkwk…aduh cc, aku udah lama ga ngunjungin blog cc & baca story tentang Aiden..so funny..aku dari awal mpe akhir udah ketawa ketiwi di dpn komp..ditambah yang paling akhir..hahahaha..meski sensitif tp jago ye ngejawabnya😀

  3. 5 yemima November 20, 2014 at 5:58 pm

    how sweet aiden, and how bless you both as parents. I pray God’s love always in your family until last and always be a blessing for surrounds through in your family daily life.

  4. 7 Kezia Margaret December 2, 2014 at 11:25 am

    hahahahaha ciciiii yg trakhir ituu akhrnya jd di spank ga??
    aku ngebayangin jd ko G psti jd mesem2 gtuhh.hahahaha.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Quote of the week

We are not human beings having spiritual experience. We are spiritual beings having human experience.

Archives

Receive Blog Updates!

Add to Technorati Favorites
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

%d bloggers like this: