Growing Aiden 5

Aiden sekarang udah umur 3 taon. Smakin asik maen ama dia, karena dia udah smakin improve in his communication. Udah bisa arrange words to make sentences. Kadang2 bisa ngelucu juga dia. Kayak kemarin, ada kejadian begini…

Scene: Udah malem saatnya Aiden masuk kamar buat bobo. Maenannya masih berantakan, so I asked him to clean up.

Gue: Ok Aiden, time to bobo. Clean up first please.
Aiden: Oh okay… *nyamperin gue* (btw Aiden’s favourite phrase now is ‘oh okay’)

So Aiden dateng ke gue yg lagi duduk diantara banyak maenannya yg belon diberesin and dia ambil satu mobil ditangan kanan, and satu mobil ditangan kiri. Then dia berdiri langsung ngeloyor ke kamar.

Gue: Lho, kok kabur… clean up first please!
Aiden: *with such a sweet face, looking at me and said* Mommy clean up, Aiden bobo…

Enak aja! Pinter amat ini anak gue wkkwkw.

———————-

Selama ini kita ajarin Aiden berdoa sendiri, kita mulai dengan telling him to say thanks in his prayer. So, kayak, “thank u for healing, thank u for miracle, thank u for daddy etc etc”

And biasanya kalo dia sakit kakinya karena kebentur apa bagian badannya ada yg jatuh/kebentur etc, kita ajarin dia buat lay his hand on the part yg sakit and berdoa, “thank u Jesus for your healing. No more pain, in Jesus’ name. Amen”

So a few days ago, my toe hit something quite bad, sakit bok. Then Aiden liat gue ngeringis2 nahan sakit pas jalan. Aiden nyamperin gue curiously….

Gue: Aiden, mommy’s feet pain. Ouchhh…
Aiden: *dengan kepalanya dimiringin*… Pain?
Gue: Yah, mommy’s feet painful
Aiden: *langsung drop on his knees, lay his hand on my jempol kaki* .. Thank u for the feet…

So sweet…. meskipun salah. It’s the thought that counts wkwkwk.

———————-

Sebelon bobo, kita juga ajarin Aiden to pray for us, his parents.

One day, he prayed…

Aiden: Thank u for the Word
Gue: Say,… thank u for God’s Word
Aiden: Thank u for God’s Word

Then besoknya… he prayed…

Aiden: Thank u for mommy’s Word
Gue: No, no.. say… thank u for God’s Word
Aiden: Oh.. okay. Thank you for daddy’s Word…
Gue: No, not daddy’s or mommy’s word…

———————–

Kmaren gue sama Aiden liat2 mini poto journal yg gue bikin buat Aiden. Disana ada poto dari dia masih di kandungan sampe dia udah umur setaon.

Gue tunjukin poto gue hamil gede…

Gue: Look, Mommy’s tummy here very big right???
Aiden: Yes.
Gue: Aiden was inside Mommy’s tummy at that time… *then gue tunjukin poto Aiden pas abis dilahirin di hospital*,.. then Aiden came out from Mommy’s tummy!
Aiden: *liat perut gue skarang dengan tampang bingung, terus liat poto gue lagi hamil terus liat lagi poto babynya*… Tummy???
Gue: Yes! Aiden was inside Mommy’s tummy, seeeee, it was so biggg!!! Then Aiden came out!
Aiden: *masih pake tampang confused and mikir. For a few minutes, dia liat lagi poto hamil gue, poto baby and then ke perut gue, terus balik lagi liat poto hamil, poto baby, perut gue*
Gue: See!!
Aiden: Oh okay…

———————

Aiden kalo bobo sukanya sambil hold hands. Pas lagi in the middle of the night, tiba2 dia bisa bangun and wake me up and said, “Mommy, hold hand please”, so yah kita tidur sambil hold hands gitu kwkwkw.

————————–

Kmaren kita maen playdough, so gue bikinin Aiden butterfly, bee and bird. Then Aiden asked for an elephant…

Gue: Ask daddy make elephant, ok?
Aiden: Daddy!!! Elephant please!
Daddy: Daddy cannot make elephant…
Gue: Bisa lah, bikin aja…
Daddy: Waduh, gue kagak bisa bikin beginian man… *trus dia diem lama*
Gue: Daddy make elephant for Aiden please…
Daddy: Bentar… gue lagi mikir bikinnya gimana…

Then….

Daddy: Ok, daddy make elephant for Aiden ok?
Aiden: Okay!

Ga gitu lama, he showed me his creation…

Daddy: Say,… nih elephant!!
Gue: HHUAEHuAEHe this is elephant???
Daddy: Iyah!!

Langsung gue poto hAUEHuAHEAE

2014-02-06 21.55.33

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

.
.

Gambar bawah kanan adalah elephant karya daddy hAUEhuaehaE. So gue tunjukin Aiden…

Gue: Aiden look! Daddy make u elephant!
Aiden: Oh, elephant!

Aiden ngeliatnya dengan tampang aneh gitu, with an awkward smile kayak ga yakin…

Daddy: Does it look like an elephant?
Aiden: No.

Trus malemnya pas mo bobo, gue kasih Aiden liat poto diatas lagi.

Gue: Aiden, see this pic, what are these??
Aiden: butterfly, bee, bird, elephant!
Gue: Is this an elephant?
Aiden: Yes
Gue: Does it look like an elephant?
Aiden: No
Gue: *ngakak* Are you sureee this is not elephant???
Aiden: *geleng2* Not elephant.

————

Aiden and his bestfren, Maggie (2 years old) lagi maen bareng. Maggie gambar something on her drawing pad. Biasa lah gambaran anak2 ucek2 ga jelas. Benang kusut gitu, penuh on the page.

Maggie: *dengan hebohnya manggil Aiden to show what she draw*, Aiden!!! Look!! Tree!!!
Aiden: *ngeliat*… No.
Maggie: Tree, Aiden!!
Aiden: *geleng2* No!!
Maggie: Tree!!
Aiden: No tree!!
Maggie: Tree!
Aiden: No tree!!!!

So it went for a couple of minutes, saling ngotot. Yg satu bilang dia draw tree in spite of her benang kusut drawing, the other is firm saying what she draw is not a tree.

3 Responses to “Growing Aiden 5”


  1. 1 Alphaomega Pulcherima Rambang February 7, 2014 at 2:33 pm

    #ngakak# aiden kocak banget sih, macam spons juga dia ya, cepet banget ya ci nyerap apa yang diajarin. btw,emang gak mirip elephant kok itu :p

  2. 3 Melisa February 8, 2014 at 11:07 am

    huauuauauuuauauauahahhahaah wkwkwkwkkwk ngakak abis soal elephant😀😀😀


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Quote of the week

We are not human beings having spiritual experience. We are spiritual beings having human experience.

Archives

Receive Blog Updates!

Add to Technorati Favorites
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

%d bloggers like this: