Wah 2009!!!!

What did I do during new year eve????

MAKAN, MAKAN DAN MAKAN!!!!

hehehehe… gue beneran ga berani nimbang skarang😦

Btw, ga sreg rasanya kalo gue ga nulis ttg 2008. What has happened, what to thank for, etc etc. Pas gue baca yg taon 2007 punya, wah luar biasa what He has done for me di taon 2008. A big jump in calling etc etc. Kalo mo liat baca, click here

So, what He has done for me in 2008:

1. First time teaching basic Bible class. It was fun. I love teaching🙂

2. First time preaching di Fusion, youth service IFGF Spore. It was quite intimidating.😛

3. First time preaching di IFGF Sunway, Kuala Lumpur. It was tiring. Bus journeynya 5 jam. Bolak balik 10 jam.

4. First time having to do a seminar by myself pas misi ke Sumba, NTT. Seminar abt Love, Sex and Dating ke sekolah2 umum dan skolah Theologia. It was WOW. Amazing. Sempat freak out karena I had to do it by myself.

5. Officially di recruit jadi salah satu pendoa syafaat greja. Hahaha..😀

6. Dapet award as Best Leader 2007 IFGF Spore. HAUEhAUEhuaEh Gile bener. Are you sure???😛

7. First singing di prayer concert! Love it..

8. In 2003, a pastor had prophesied 3 things about me. What I will be, my calling. And in 2008, all 3 have been fulfilled. Emang belon bener2 all the way disana, but I can see that I’m walking kesono. So… my calling udah smakin jelas and confirmed. Tinggal guenya aja yg harus tetep setia ama Tuhan.🙂

9. Mumu ko’it. One of the saddest days in the year.

10. Made 2 covenants to God. One, about my life. Second, about marriage. HAUEhAUEhuAHEuAHE *ada deh*

11. Tuhan disiplin gue, marahin gue, etc etc ttg the cup yg He offered to me that I already chose to drink. Coz many2 times gue tanya ama Tuhan, “can I stop drinking the cup?” , but yah I know that is impossible. Gue udah made the decision to drink it kan. So yeah… ini harga yg harus gue bayar. But I know this is His perfect will, and kalo Tuhan yg memilih, Dia yg akan tanggung jawab atas pilihanNya itu.

12. Family smakin ga karu2an, but gue cuma perlu sabar sampai mukjijatNya terjadi. I know I can trust whatever He’s doing right now.

13. In the beginning of the year, something truly painful happened regarding the cup. That’s when I know that this is the portion that He gave to me. When I decided to let go of the cup, Tuhan bener2 hajar gue😦 .. but it’s ok.. gue belajar banyak dari hal ini…

14. Lost a best friend. Dunno if I really kehilangan dia. But it seems that way. But, just wanna tell u, bol… u know that gue tetep sayank ama loe. No matter wat happened. Seems like we go our separate ways, me following Him, u following something else I dunno. But yah, … I miss you….

15. First experience dalam pelayanan ngalamin gesek2an antar pastor, antar gereja, etc etc. Opened my eyes to see that we are all just human. Yes, we need Him badly to clean up our mess.

16. Mr. Kah Ming Soon is not so Kah Ming Soon anymore… AHEuhaUEhAUEhEh *inside joke*

17. I finally fully understand the meaning of  Ephesians 2:10
For we are God’s masterpiece, created anew in Christ Jesus, so that we can do the good things He planned for us long ago.

The blood that He had shed for me. His death. Gue dibukain something about my past, yg kalo dipikir scara manusia itu ga mungkin banget terjadi. But it did happen, and it showed how He protected me even when I had not known Him yet.  In my foolishness, gue lakuin banyak hal dimasa lalu gue yg bisa destroy my life lebih lagi, but I can see He had been protecting me here and there. And now I finally understand why, it’s becoz He has something for me to do… and now I can see a glimpse of what He has planned for me to do long ago.😀

And for 2009:

1. Go back to skul

“What I got for you, apa aja yg Tuhan dah bilang about your calling, you have to start doing it professionally. If He wants you to preach, you must study, get a degree in Theology or something. If He wants you to teach, maybe you can go to School of Education. Whatever it is, you must start to be equipped professionally.” – Pastor Daniel Hanafi

So, sebenernya itu adalah konfirmasi untuk gue skolah lagi. Karena gue udah doain hal ini sejak awal taon 2008. And udah ada beberapa convictions sih and what Ps. Danny said yg bikin gue lebih ke konfirm lagi that this is what I have to do. Especially gue so convicted to dig Firman Tuhan lebih lagi, coz as a teacher I need to be accountable of what I teach.

So starting this year, gue ambil long-distance learning, Diploma of Theology. I choose to take Diploma aja dulu. I actually can take Master since I have Bachelor degree already, tapi I dont think its wise karena I want to start from the basic, and bener2 kuatin basicnya dulu. Gue  bukan kejar degree nya..

2. Persiapan Calling

“Di 2008 kamu menemukan ur calling. Di 2009, adalah persiapannya. Jadi misi2 yg not ur portion, you dont have to do. Yg bukan calling kamu, kamu harus set aside. Banyak hal yg sepertinya skarang yg kamu liat di hidup kamu yg bertolak belakang dari impresi2 yg kamu dapatkan dari Tuhan, tapi memang itulah cara Tuhan bekerja. For example, kamu merasa ga bisa nyanyi, tapi kamu bisa mulai take a step towards that…” – Spiritual Mentor

So… HAUEhaUEhuaEhuaHE.. gue mulai ikut music ministry skarang HAUehaUEhUAEHuAHEUAHE  Sorry guys😛

Sebenernya sih udah sejak 2-3 taon lalu, gue diajakin Kiki jadi singer, then Ci Mandy juga pernah ngajak juga. Tapi slalu gue tolak, karena gue masih ga yakin and minder.. AHEuAHEuHAEuae. So yah mulai taon ini gue udah dijadwalin nyanyi di kebaktian 3. Buat latian dulu, ntar kalo udah mulai comfortable, baru di kebaktian lainnya.

Gue: Hmmm ci.. kayaknya gue dah boleh doa untuk ikut nyanyi..
Ci maria: Nyanyi di kebaktian 3?!?!!?!?!
Gue: HAH???? Bukan ciii…
Ci: Iya!! Kamu mulai taon 2009 nyanyi di kebaktian 3 yah!! Ntar cici bilang ke floren buat kamu dijadwalin…
Gue: …..

*GUBRAKS*

*padahal gue cuma bilang ‘udah boleh doa’*

3. I have to eat healthier.

I have decided…..

Eng ing eng….

To eat…..

Double eng ing eng…

less chilli…

*pembaca hening tak percaya*

….

HAUEhAUEhuAEHuaE… knapa gue tiba2 decide that? Karena dalam setaon gue udah kena heartburn for dunno how many times. So far sepertinya tiap 2 bulan skali.

Heartburn itu smacem gastric tapi sakitnya lebih ga enakkkkkk. Sesak banget di dada, dan perut ditusuk2 gitu lah. Beberapa hari lalu gue kena attack lagi. Sehari sebelonnya gue udah ngerasa symptomsnya, but I kept praying that it wont come. Next day gue dikerjaan, eh beneran sakit buangettttt. Akhirnya pulang half day, sambil sempoyongan. Ampir aja pingsan pas naik overhead bridge.

Pas nyampe ke dokter, dia bilang maybe gue mesti di scope, coz attacknya seemed to be frequent. But itu nanti..

Di scope itu artinya dokternya bakal masukin kamera kecil ke dalam perut gue, dimasukin lewat mouth and throat. Buat di periksa whats happening in my stomach. Pas gue denger itu, yg terlintas di otak cuma “wow cool.. bisa gue blog nih”

HeuaHEuaHEuAHEuaHE.. dasar blogger..

So yeah, I need to cut down on my chilli and oily stuff.😦

Andddd I’m thinking of either going to the gym or jogging around my apartment block. Tau nih, gue tuh paling ga suka ama yg namanya olah raga!!!! Mungkin I will try to get Eugene, our army officer, to be my health instructor.. hAUEhAUEhuAEhae. Dia kayaknya bakal drill me to move my lazy bum… kekekekkkee.. cocok tuh.

4. At work

I need to be more serious at work!!!! Harus less careless. Harus paying more attention to details.

I got a wake up call beberapa hari lalu. Coz I made 2 major mistakes di kerjaan. Gue sampe ga bisa tidur smalem, karena bos gue akan balik dari liburan hari ini, and I had to face him regarding my mistakes. And guess what, Tuhan ternyata gave me His favor!!!! A little miracle happened that made the mistakes jadi somehow ke covered up, not as bad as what I thought it would be… huhuhuhuhu… Gue bener2 trima kasih ama Tuhan!!!!

But it is definitely a wake up call for me.

5. With others.

Harus lebih perhatian ama orang. Ga boleh terlalu cuek. Harus lebih menunjukkan kasih sayank pada orang2 yg dikasihi. So, kalian2 yg kusayangi, dosis gue ngomong i love you ke kalian jadi lebih meningkat. HAUEhaUEhuAEHaE😛

So, thats so far the summary for 2008 and vision for 2009.

I do hope 2009 will bring me closer to my calling.

Pas memasuki taon 2009, gue deg2an banget. Coz akan ada sesuatu major in my life yg akan happen, yg make me totally freak out. Udah ga bisa ngomong ‘next year’ lagi, but it’s this year!!!! UH!!!!

eng .. ing … eng…

17 Responses to “Wah 2009!!!!”


  1. 1 dhilacious January 2, 2009 at 3:37 pm

    yang trakhir itu..
    mba nelotte mo merit ya…
    wew

  2. 3 joe January 3, 2009 at 5:50 am

    di aminkan saja mbak nelotte.. :p

  3. 5 ivon January 3, 2009 at 10:27 am

    ci nyang bener nih puasa cabe?? makakakaka…mantebbbbbbbbbb…..

  4. 7 dhilacious January 4, 2009 at 12:19 pm

    mbaaa..
    mana nih apdetnya..
    bete bete bete ah…

  5. 9 dhilacious January 4, 2009 at 9:33 pm

    iya nih..
    si kambing jugga lama bgt ga apdet2.
    gag ada bahan blogwalking deh..

  6. 11 Anonymous January 5, 2009 at 12:05 am

    ci!! itu no 16 emank udah bukan KAH MING SOON, udah NAU SHO ING ! ya kan ya kan????!!!HAHAHAHAHAH.MAMI!!!!!!!KANGENNNNNN!!!!!!!!!!

    • 12 nelotte January 5, 2009 at 12:11 am

      HUAEhuaehuAehuAehaU irene ya???😀

      mantappppp.. bisa aja kepikir NAU SHO ING!!! HAeuhAUEhAUEhAUEhAUehuaheAE dah ga orang korea tapi dah jadi orang chinese hAUehauEhuAehauehaEh

  7. 13 jo January 5, 2009 at 3:48 pm

    semoga tahun 2009 ini tambah sukses dan Mr X na segera …..

  8. 15 ireneyangkereneimutdancantik January 6, 2009 at 1:21 pm

    iya ciii!!!irene!!hahahahahaha…mami emank paling tau!!!HAHAHAHAHAH….

  9. 16 Alfian January 6, 2009 at 5:04 pm

    Wah… 2009, tambah sukses aja dari tahun 2008, ya.

    Sukses jadi misionaris yang diberkati, C` Nelly…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Quote of the week

We are not human beings having spiritual experience. We are spiritual beings having human experience.

Archives

Receive Blog Updates!

Add to Technorati Favorites
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

%d bloggers like this: