Goodbye 2007

What HE has done for me in 2007

1. This blog. Ga nyangka ternyata my blog lumayan dibaca ama banyak orang and some of them jadi fans of my writing 😀

2. The one that I have been praying for, for 7 years, someone from my past, someone yg udah turned my life upside down dulu, tiba2 muncul and apologized.

3. Given the responsibility to lead the youth. Directly under our Youth Pastor.

4. In 2003, a pastor had prophesied 3 things about me. What I will be, my calling. One of them is a teacher, and a few months ago, that prophecy is fulfilled. My pastor has officially ordained me as one. To teach a basic Bible Study class.

5. Yg kedua, adalah a writer. I can see a door opening to that direction. Pastor Bobby asked me to help him write a book, a project together with him starting next year. We’ll see… A book about ‘Kita kuat karena jatuh cinta ama Tuhan’😀

6. In Dec 2006, Pastor Amos’ nubuatan:
“You are a fighter. Don’t give up. 2007 for you is a year of trusting God and a year of victory”

That gives me the strength to face all the challenges throughout 2007.

7. Bokap, nyokap pisah. It seems like things are breaking apart, but I can always trust my God. He is building a new foundation. For that He needs to destroy the wrong foundation yg udah dibangun dulu2. It seems it may be too late for my mom and dad, but My God is a God of Impossible. DIA baik.

8. I know where I am going, my vision, my calling. Udah mulai kelihatan jelas. And I’m running towards it.

9. him.

10. Testified in front of 500-800 anak2 skolah. HE gave me strength throughout the ordeal. It was not easy, many many times I felt like quitting, but HE was always there with me and for me.

11. Learned some valuable lessons about being a woman yg cantik dimata Tuhan. Selama taon ini prosesnya menyakitkan, my heart literally bled. Pengorbanan gue yg terbesar this year is my dignity as a woman, my ego, my harga diri, my heart, dikikis abis ama Tuhan. Dicemooh, dihina dan diprosecute orang, sakit rasanya…Sampe akhirnya I can only bersandar sepenuhnya ama Dia for my self-worth, my hope and my everything. And HE always holds my hands and ga pernah sekali pun HE let me go.

12. Was in my saddest moment this year, November lalu. I never felt so low in my life, ngerasain dipermalukan abis2an sebagai cewe and never in my life I needed HIM so desperately. I couldn’t remember how I survived the night, survived that journey home. The only thing that I remember is that how HE loves me, how HE olesin kasihNYA on my gaping wounds and aching heart. He never fail to let me know how much HE loves me. That’s what make me strong again. DIA sungguh baik.

13.

“Tuhan akan pakai kamu secara luar biasa. Ga tau lagi deh ci2, kamu mao dibawa kemana ama Tuhan. Mungkin lebih dari ci2. Kamu sudah bisa lari kejar visi kamu. Ci2 udah bisa melepaskan kamu. Tugas cici adalah untuk memagari kamu dalam doa. Kamu akan memberkati bangsa2 dan membangun army of God. Kamu akan dipakai Tuhan luar biasa tapi ingat semuanya itu karunia Tuhan. Kamu ada visi kan, akan ada tantangan2 besar, tapi kamu harus maju terus. Dan seperti di mimpi kamu, kamu akan aman dalam naungan Tuhan” – Spiritual Mentor.

“Your partner will come, and together you will reach the multitude. You will be spiritual parents for the broken. Sometimes, you are asking God, why each time you offer yourself to HIM like a whole loaf of bread, you get it back broken into little pieces. It is like Jesus, He has to break the bread to feed many others” – Pastor Danny.

“Kalau kamu yakin akan hal itu, fight for it” – Pastor Jukian.

“I admire your character, courage and boldness. What impressed me is that each time kamu dihantam oleh satu problem, kamu stumble, tapi kamu selalu bangkit lagi and jadi even stronger.” – Pastor Arief

“Pastor suka lihat kamu. Spirit kamu, kamu beda dengan wanita2 lain. Ada nilainya. Kalau ternyata semua yg terjadi ini adalah bukan, kamu akan jadi dasyat, jadi wanita yg tabah” – Pastor Bobby

“Waktu itu aku ada dengerin kotbah ttg wanita cantik dimata Tuhan. Dikasih tau kriteria2nya dan aku langsung keingat kakak. Kakak udah ada itu, tinggal ditingkatkan aja.” – Adik rohani.

“Akan selalu ada 2 sides of people. Yg satu akan judge kamu, yg satu lagi membutuhkan orang2 seperti kamu. God needs the broken to reach the broken. Tapi untuk itu, ada harga yg harus kamu bayar. Tapi kamu responsible for your own mental strength. Build that. Stop being self-conscious, be God-conscious.” – Pastor Danny.

Give all the glory to HIM.

14. Revelation ttg prophetic prayer. When we pray with the leading of Holy Spirit, sometimes He will let us know of things yg belon terjadi dan akhirnya benar2 terjadi. And it happened for a few times this year for me. A very valuable lesson from Him. DIA baik

15. Visions/penglihatan:
– ‘burning hands’
He let me see something yg to me is too impossible for me to able to do it. So I guess itu bener2 karunia yg besar dari Dia. We’ll see…
– Joyce Meyer and Marylin Hickey.

16. He revealed to me lebih dalam lagi ttg kekudusan, blood covenant and pemulihan yg sempurna dari Darah Tuhan Yesus yg sudah dicurahkan.

17. Missions.

“Kehendak Tuhan atas hidupmu akan dinyatakan di mission ini.” – Spiritual Mentor on my first mission journey (Samosir)

“Evangelism and mission are your things. God is preparing you. He is strengthening your spirit” – Pastor Amos before he even knew me. (Samosir)

“wah kamu bisa ya benar2 masuk kedalam masyarakatnya. Bisa dekat seperti itu. Waktu saya lihat kamu, ini nih yg benar2 ada hati buat misi” – Bro. Nixon (Samosir)

It is true what my mentor said, kehendak Tuhan dalam hidup gue akan dinyatakan di misi Samosir itu. And that is .. Missions.

This year: Samosir, Johor, Sabah, Kalimantan
Next coming years: NTT(Sumba), Flores, Papua

18. Diutus by my spiritual mentor to build and counsel beberapa dari para pendoa di Johor, untuk mendukung pelayanan Pastor Bobby. DIA baik.

HE has done for me a lot of wonderful things this year. Things that I never thought of capable of doing. He shows His Mighty Glory through my life testimonies, my struggles, my trials. And for me personally, that is the greatest honor.

2007 has been crazy.

2008 will be even crazier.

“Tahan dia dalam rancanganMU. Supaya dia tetap memilih pilihanMU yg pertama. Bukan yg kedua. Bukan yg ketiga. Kuatkan dia untuk hal2 tidak terduga yg akan datang ditaun depan.” – Pastor Jim Yosh.

DIA SUNGGUH BAIK.

Bukan kebaikanku,
bukan perbuatanku,
tapi kasih karuniaMU yg slamatkan aku
Bukan kebenaranku,
bukan kekuatanku,
tapi kasih karuniaMU di dalam hidupku.

So, goodbye 2007.

Hello 2008.

Frankly, I’m kinda scared of what 2008 will hold for me. But..

“Things will not be easy for you. 2008 will have you run even faster. There will be harder trials and challenges. But MY GRACE is sufficient for you. Though you may stumble, you may cry out to Me to take the cups away, but I promise you, … through all these trials, YOU WILL KNOW WHO I REALLY AM…. And that’s the greatest reward of all….”

—————————————————

Thank you, Lord for 2007. I will run even faster with You in 2008.
My prayer is.. so that I will be able to catch up with You always… for the rest of my life.😀

by Your grace.

TUHANKU SUNGGUH DASYATTTTTTTTTTT and His love helps me overcome!!!!!

We will overcome by the blood of The Lamb and the word of our testimony!

dan semua ini hanya bagi kemuliaanMU.

6 Responses to “Goodbye 2007”


  1. 1 Lisye April 7, 2008 at 4:24 am

    Lirik lagu dibawah ini judulnya apa yah? trus bs dicari lagunya di internet ga? kalo bisa, tolong kasih link-nya donk. Thank you

    “Bukan kebaikanku,
    bukan perbuatanku,
    tapi kasih karuniaMU yg slamatkan aku
    Bukan kebenaranku,
    bukan kekuatanku,
    tapi kasih karuniaMU di dalam hidupku.”

  2. 2 nelotte April 7, 2008 at 4:57 am

    judulnya “Dia baik” by HPM, album Abundant Grace

    wah sorry gue ga tau linknya di internet…

    all the best.. hehe

  3. 3 Ivan July 15, 2009 at 1:05 pm

    kalo Lagu Abundant Gracenya sendiri liriknya apa y????

  4. 5 dianne November 6, 2011 at 8:50 pm

    Ini apa artinya ya ci?
    “Tapi kamu responsible for your own mental strength”


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Quote of the week

We are not human beings having spiritual experience. We are spiritual beings having human experience.

Archives

Receive Blog Updates!

Add to Technorati Favorites
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

%d bloggers like this: