Movie reviews

Gue lagi bosen banget di kerjaan. Bos lagi holiday for 3 weeks, jadi ya begitula. Ada sih kerjaan, tapi bisa dikerjakan dengan santai. Ada juga kerjaan mission buat johor, tapi lagi ga mood bikin hehehehe.. Anyway gue dikasih projek ama pastor bobby buat video presentation gitu deh ttg ifgf johor. One of my dreams kesampean lagi hohoho. Gue kan dari dulu pingin involved in video production, so I believe this is a great start. Kapan ari kan bikin yg buat drama, this time lebih ke corporate but still gue mau masukin emotions2. Nih video ntar bakal diputer di Harvest Festival di Sabah, and bakal ada menteri2 Malaysia gitu yang dateng. So it has to be professional lah.. so .. dengan kemampuan background video gue yg terbatas… huhuhuhu..we’ll see… we’ll see…

Iya gue lagi pingin tulis2 soal movies. I loooooooove watching them! Yg noteworthy of coz. Gue rada milih2 sih kalo soal movie gitu. Paling anti ama namanya drama Korea/jepang/sinetron. Pokoknya yg sealiran2 itu lah. Yg cuma mengundang air mata doank. Aih jijay. Mending juga makan bakso.

Gue mo review movies yg gue tonton recently…

1. BABEL

Babel

Ada beberapa orang yg abis nonton ini, replynya… apaan sih, ga ngerti. Gimana toh! For me, it has a beautifully made, intricately woven storyline. Abis nontonnya, gue ada rasa puas gitu. Very emotionally gripping, gue demen lah pokok e. Very intimate, very close to the heart.
Story about 4 individual stories but somehow they are interconnected with one another. Inti ceritanya sih sesuai ama titlenya ‘Babel’. Di bible kan ceritanya long2 time ago, manusia itu ga ada namanya beda ras, or beda language. Semuanya understood each other and they became powerful. These people built menara yg mereka namain Babel. Menara ini tinggi banget, and their purpose was to reach God/mau jadi as powerful as God. Karena mereka sombong, Tuhan marah and mencerai beraikan mereka. Dan since then on, mereka punya bahasa sendiri2. Nah this movie intinya itu, about communication breakdown. Dari salah sangka yg sangat2 simple sampai ke national level. Because of miscommunication.

Anyway… aside from that, pilemnya emang bagus. Actingnya superb. The ending for the 2 Moroccan boys juga nice and touching. Simple but straight to the heart.

Actingnya gue paling suka si cewe jepang itu. She is a deaf mute schoolgirl. Saat gue nonton pas dia punya, bisa ngerasain how lonely and how silent her world is. Bayangkan idup tanpa any suara. I tried dulu banget waktu gue iseng2, nyelupin my whole body didalam bath tub. Pas dibawah air itu, I couldnt hear anything, except my own heartbeat. And it was definitely eerie, rasanya di dunia laen. We are so used to noise that it becomes part of our life. Kalo ga ada noise rasanya we are not living, as if we are detached from the world.

Ada dua scene yg gue demen banget pas storynya dia.
*spoiler alert*
Yg pertama: Waktu dia pegi clubbing for the first time. Orang deaf ke clubbing. Bayangin aja, apa coba yg bisa didance in. In this scene, we get to see from her point of view. Yg dia liat, yg dia rasain. Dia ga bisa ngerasain lagunya yg keceng, what she could only feel was the light, the smoke, the crowd. Seemed like people were having fun, so she felt she should have fun too. Dancing without music. Gue ga tau gimana rasanya itu man. Sepi banget pasti. But I can relate so much with her sih. Dulu kan gue juga gila clubbing. But I know some people, this applied to me too, pegi clubbing seemed fun, but when we danced, sebenernya ada sesuatu emptyness, kekosongan dalam hati, and we tried to ignore and forget it by being gila2an di dance floor. But sometimes, you can catch our eyes just drifted aimlessly dengan pandangan yg kosong gitu lah. I was like that before.. so yeah.. I feel this girl alot..😛
Yg kedua: Saat dia naked itu. Nothing sexual or arousing. But it gives the vibe of being vulnerable and being so desperate for acceptance. And this juga applies to some girls these days. Banyak cewe2 yg ready to give their body to any man yg pay extra attention to them gara2 mereka haus banget akan kasih sayang. So they’ve mistaken sex for love and attention. I love this scene too. It addresses the core problem in youth/young adult these days.

Yah pokoknya, I like her story alot. I can relate so much with how she feels etc. Ini yg bikin gue ke confirm lagi panggilan Tuhan specifically buat gue apa. Tuhan bisa ngomong lewat movie juga. And saat gue minta supaya that specific calling smakin rooted in me, eh beneran jalan2nya dibuka ama Tuhan… hehehehe.. I guess I’m not wrong..So thank You Lord. Sekali lagi I must say, Tuhan keren.

2. THANK YOU FOR SMOKING

505070thankyouforsmokingposters

HheUAHeuaEe, I really love this movie. A brilliant piece. Kocak abis. Enjoyed it very much. Meskipun nonton untuk kedua kalinya masih enjoy2 aja tuh.
Story about a particular man yg kerjanya as a lobbyist, a spokeperson for a mega cigarette company. His ONLY job is to convince the world that smoking is good for you and your health. Funny and clever piece lah. Very interesting to see how he twisted the situation yg mestinya merugikan, malah jadi menguntungkan for the company reputation.

Very highly recommended. I like the character of Rob Lowe *gasp* my old fav actor*, his eccentric nature brings extra spice to the movie.

This movie definitely leaves a great aftertaste.

3. STRANGER THAN FICTION

Strangerthanfiction2006poster1

It’s a movie thats well thought. Very unique concept. Original banget deh.
Story about this man, yg dia tuh lead a boring life, everything about numbers and precision. But one day tiba2 he found himself in situation where he started to hear someone narrating everything he was doing. Jadi kayak dia tuh in a movie or a story. Gue demen banget ama conceptnya, something totally fresh and different. And lucu. First few scenes gue pikir rada2 boring sih, but when he started to investigate that narrator’s voice, jadi kocak juga. Funny lines gitu deh. Apalagi waktu ama Dustin Hoffman, he is such a great actor, dengan antics2nya jadi bikin this movie worth watching.

I like it.

4. MENGEJAR MATAHARI.

Mengejar_matahari_1

Filem indo man. Gue jarang sih nonton pilem indo. Dulu ada nonton beberapa, and not many yg actually good bagi gue. Ada Apa Dengan Cinta aja bagi gue biasa banget. Eiffel, I’m in love apalagi. Pertama2 sih ok, tapi lama2 muales banget nonton, coba kalo bukan gara2 tuh cewe yg disitu, yg cute itu, gue males nontonnya.

Anyway, Mengejar Matahari sih ceritanya sangat simple. Ttg persahabatan 4 cowo. What I like about this movie is the cinematography. Artistic dan sentimental gitu rasanya. The colour tone and framingnya. Actingnya juga not bad, I’m quite surprised to see indo movie yg actually actingnya lumayan. Quite natural. Apalagi si Udjo, salah satu personil Project Pop. Bagi gue sih dia yg paling believable. The story is ok lah, acting juga lumayan.. so far so gud until cewenya muncul. Alamak, emang sih cute banget, cuma merusakkkkkk. Abis sok cute gitu deh. Pingin gue gampar, dah gitu romancenya sooooo cheeeesyyyyyyy, bikin gue muntah darah *huek huek*… other than that the rest is ok lah. Ada satu ending scenenya yg gue suka banget, saat mereka berlari gitu deh.

Ya pokoknya cinematography nya bagus banget. Framingnya tells a story and emotion gitu.

Anyway cewenya sih cute abis.. and she really remind me of a fren.

To anak2 BOC sydney: coba deh, guess dia mirip sapa? ehehhehehe

(potonya ilank and gue males upload lagi hehehe)
Did you guys guess LILIAN??? heheheheehe mirip banget kan ama Liliannnn???? HAUEhuaEhuahee.. di poto sih mungkin ga begitu, tapi pas di movienya pas dia senyum ketawa gitu gile mirip banget. To Lilian, berbahagialah sodara disamakan dengan Putri Indonesia.

PIlem ini lumayan worth watching la. Selain cinematography bagus, ada cewe cute buat cuci mata, and ada cowo cakep juga. Si winky sapa tuh namanya. Ganteng man… tipe gue dah. Yg matanya belo2 gitu HAUEhuaEhaEe.. Gue baru sadar, selama ini cowo yg gue gebetin smuanya bermata belo… contohnya: harris.. AHEuAHEUhAEuhaee.. tapi kok Andy Lau ga ya… but anyway, pantesan gue ga napsu ama budi. HAUEhuaEHuaEhuaEe

Movies that I’m going to watch:
Little children
Pan’s labyrith
Requiem
Navity’s story
Letters from Iwojima

Other Recommendations: (new and old movies worth watching)

Life is beautiful (A MUST)
Memento (endingnya bener2 ga ketebak)
The pianist
Children of men
Blood diamond
Truman show

and de el el.. de el el…. lupa….

———————————————————————-

Another Septi Moment

Scene: lagi dijalan, ada anjing lewat.
Septi: “nel.. nel…. tuh anjing MEREK apa sih??” (merek = brand)

…… dasar shopping queen…..

2 Responses to “Movie reviews”


  1. 1 gau August 27, 2013 at 12:27 pm

    Suka bacanya ci🙂
    By the way,
    Untuk film Indonesia cobain “nagabonar jadi 2” ci

    For me the best indo filme ever deh.
    Nangis bombay waktu lihat nya


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Quote of the week

We are not human beings having spiritual experience. We are spiritual beings having human experience.

Archives

Receive Blog Updates!

Add to Technorati Favorites
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

%d bloggers like this: