FF7:Advent Children (continued)

Last post gue tulis soal FF7:AC kan. And gue juga bilang kalo gue lupa jalan ceritanya. Beberapa hari lalu gue sampe bela2in baca game scriptnya lagi yg berhalaman 200+.. hehehehe… but at least gue udah jelas sekarang..

Gue mo ceritain bagi kalian2 yg juga udah ngak begitu inget…SPOILER ABIS lohhh..

Cloud itu emang dari kecil satu orphanage ama Tifa. Tifa dari kecil selalu surrounded by boys, and Cloud itu pingin temenan ama dia, but becoz he’s the quiet type, dia jadi terkucilkan. Then 7 years ago before FF:AC time, si Cloud ninggalin his hometown and join Shinra Inc. buat jadi soldier, becoz he wanted to prove himself. Leaving Tifa behind, but before that, Tifa made him promise, kalo Tifa in trouble, Cloud would come back and save her.

Saat itu Cloud ngidolain Sephiroth bgt, yg saat itu masih waras and terkenal as a Shinra elite Soldier. To be an elite Soldier, Cloud mesti diinject with Jenova’s cell and exposed to Mako energy (Mako itu didapetin dari Lifestream, and Materia itu adalah Mako energy yg disolidify). Sephiroth himself adalah anak gelap dari Lucrecia and professor Hojo. Sephiroth sendiri ga tau soal itu. Lucrecia sebenernya adalah cewenya si Vincent. (mbulettt kan?).. Nah pas dibilang si Sephiroth itu anaknya si Jenovah, itu becoz Hogo used Jenovah’s Cell buat create si Sephiroth juga.

Nah si Cloud pas diinject Jenovah’s cell ama si Hojo (professor Shinra), malah ga berhasil and Cloud dicap sebagai a failed-experiment. Ga dikasih nomer. While si Sephiroth itu dikasih nomer 1 and ada tatonya. Gara2 failed, si Cloud ga bisa jadi elite Soldier, tapi bawahnya. And he befriended Zack. Yg mirip ama dia cuma rambutnya aja item. They become close frens.

Then one day, si sephiroth found out kalo dia itu created from an experiment. And dia tau kalo didiri dia itu ada Jenova. And Jenova’s mission is to destroy The Planet and find The Promised Land. Jadi dia berubah benci ama the Planet and its inhabitants yg udah gunain dia, he continues Jehovah’s mission buat find Promised Land itu. The only one that knows where it is itu si Aerith, an Ancient. Ancient means a group of “clan”, yg bisa gunain Lifestream for their advantage, so makanya si Aerith is the best magic user and healer. Ancient juga bisa communicate with the Planet and vice versa.

Then ini kalo ga salah ya..

(in the past)
Gue ga jelas kapan. Si Cloud, Zack tarung ngelawan si Sephiroth. Sephiroth berhasil bunuh si Zack. And si Cloud pikiran nya terganggu, i think gara2 the Mako energy. Jadi memory dia kecampur2 ama punya si Zack, soalnya Zack sering cerita2 ttg idup dia ke Cloud. Yg Cloud bilang Cloud pernah liat Sephiroth hancurin and bunuh penduduk2 hometownnya itu aslinya yg liat si Zack, and Cloud wasnt even there. And Cloud kirain dia itu Soldier, padahal yg Soldier itu kan Zack. And pedang yg ditancepin digunung itu, pedangnya si Zack and diturunin ke Cloud. That hill was where Zack got killed by Sephiroth.

Akhirnya si Cloud keluar dari Shinra after knowing kebusukan2nya. Then he joined AVALANCHE, bareng tifa and barret. Avalanche itu group yg destroy Shinra Mako reactor. So now, Cloud fighting against Shinra.

(back to 2 years ago before FF:AC time)
Si Sephiroth mesti pake Black Materia buat destroy the planet. Black Materia itu actually magic called “Meteor”. So, Sephiroth nyari2 itu and bunuh2in orang to find it. Nah si Aerith punya White Materia, handed down from her mom, yg Ancient juga. White Materia ini magic called “Holy”. One day, Aerith tried to stop Sephiroth by herself, and got killed in the process. But she left the white materia in that place, without anyone knowing. But not long after, Cloud etc nemuin tuh Holy.

And Sephiroth akhirnya dapet tuh black materia, and he used it to call Meteor. So, Meteor dateng nih, udah mao deket.. si Cloud dan kawan2 tetap go ahead and fight Sephiroth. They won and Sephiroth got killed. Which is physically dead, tapi as long there is Jehova’s cell, he can be resurrected. And semua yg kena inject Jehova’s cell itu dipanggil as Sephiroth clones. Nah kalo salah satu clone itu get in touch with Jehova cell in the purest form, that clone becomes Sephiroth. So, Sephiroth is eternal.

Then ternyata, The Planet itself bisa gunain Lifestream buat encounter Meteor. The Planet ga destroyed, but as a result banyak casualties and banyak yg hancur. So FF:AC ini adalah kelanjutan gamenya. Nyeritain what happen 2 years after that incident.

So yah gitu deh… kalo ada yg kurang infonya, harap ditambahin. Kalo ada yg salah, help me benerin donk..

pokoknya RUGI GA NONTON FF7:AC!!!…😛

1 Response to “FF7:Advent Children (continued)”


  1. 1 Edwin November 20, 2006 at 11:03 pm

    wah ga ada yg minat ama FF9 yah haha FF9 kan ga jelek2 banget..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Quote of the week

We are not human beings having spiritual experience. We are spiritual beings having human experience.

Archives

Receive Blog Updates!

Add to Technorati Favorites
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

%d bloggers like this: